Föda utan smärtlindring…..

I dagens BabyzPodcast gästas vi ännu en gång av härliga Asabea Britton när vi fördjupar oss och pratar föda utan smärtlindring. Vad är egentligen smärtlindring? Hur ser vi på smärta? Vad påverkar behovet av smärtlindring? Frågor om prestige. Och om att föda ”naturligt”, vad nu det är?

Tänk så olika vi är, vi behöver olika förberedelse och stöd inför och under förlossningen. Att trygghet och tillit påverkar oss positivt, likaså en harmonisk och välkomnande miljö vet vi. Så se till att du laddat din så kloka hjärna med att våga säga ja, att våga släppa taget. Var flexibel i stunden samt ta den smärtlindring du behöver, helt utan prestige. Det är inget du måste bestämma på förhand utan allt finns tillgängligt om och när du behöver.

Kraft att hantera förloppet kan vara när du vet att det alltid är pauser mellan värkarna, viktiga pauser som är längre än värkarna. De är till för återhämtning, skratt och vila. Den mäktigaste kraften är nog ändå andetaget, så håll inte andan utan andas lugnt och djupt.

Låt dig inte störas utan sätt upp skylten ”Do not Disturb” – för i födandet krävs koncentration. Och ett bra tips är att öva på att vara aktivt passiv för bästa avslappning!

TUNE IN för att lyssna till vårt förlossningsprat och till fler Asabea-tips!

Den fina bilden är Asabeas privata!

 

 

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Lämna en kommentar