5 Bra saker att tänka på inför din förlossning

  1. Förbered dig. Läs litteratur skriven av proffs så som barnmorskor och förlossningsläkare. Gå igenom med din partner vad en förlossning innebär och dess olika faser.
  2. Livmodern är en muskel som kommer att jobba konstant under många timmar. Den behöver därför energi. Tänk långsamma kolhydrater och vätska som innehåller elektrolyter (salt, kalcium och kalium) och socker.
  3. Fundera över smärtlindring med start i de icke medicinska, de som du kan utöva hemma. Men bestäm dig inte i förväg för vad du vill eller inte vill ha, det är bättre att var flexibel för vad stunden kräver. Praktisera det djupa och långsamma andetaget, det som vi ser är det allra bästa mot smärta, panik och ångest.
  4. Du behöver inte men om det känns bra, skriv ett brev, du kan kalla det förlossningsbrev men bli inte besviken om din förlossning blir på ett annat sätt. Det finns många vägar till Rom!
  5. Ta med en målbild, fysisk eller mental som du kan återkomma till när du behöver extra kraft. Vi föreslår att det är ditt barn på bröstet när förlossningen är över.

LYCKA TILL!

 

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Lämna en kommentar