Doulapodden

Podcasts växer just nu som svampar ur marken och vissa är bättre än andra. Den podd vi vill rekommendera som ligger oss varmt om hjärtat är den podd som så väl beskriver de ämnen vi själva brinner för. Doulorna som startat doulapodden kommer från Doulagruppen och säger själva så här om sin podcast:

Doulapodden är en ocensurerad podd om rätten att bestämma över sin kropp och att få föda på sina egna villkor.

Syftet är att prata öppet och ocensurerat kring frågor som berör graviditet, förlossning och bebistiden. Vi bjuder in gäster som har olika kompetenser och som pratar kring ämnen med utbildning och stor erfarenhet i ryggen.

Vi vill ge den födande kvinnan styrkan att bli mer autonom i sitt födande och ta tillbaka sina rättigheter gällande sin kropp och barnet i ett födslosammanhang. Vi vill även stärka de partners som lyssnar att vara delaktiga under graviditet och förlossning. Vi söker ett öppet samtalsklimat kring de här frågorna med mer evidens och mindre åsikter.

Podden är för oss en kanal att nå ut till blivande föräldrar att känna sig mer trygga inför födseln, fatta informerade val och på så sätt föda på sina egna villkor. I förlängningen bidrar det till bättre folkhälsa. Hur vi föder och upplevelsen av födseln påverkar den födande, barnet och även partnern hela livet, inte bara i stunden.

Så in och ta del av doulornas erfarenheter och tips på Doulapodden HÄR.

Vi har tidigare själva haft doulan Anna som gäst i BabyzPodcast, det avsnittet med rubrik ”En doulas stöd” hör du HÄR. Och i tidigare post har vi beskrivit doulans fantastiska jobb, läs mer om det HÄR.

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Lämna en kommentar