Världsfriska barn

Vi är lyckligt lottade i Sverige då det här föds friska barn! Knappt något land i välden kan mäta sig med Sverige, här har vi låg spädbarnsdödlighet och få barn som föds för tidigt. Att svenska barn går en trygg framtid till mötes beror inte bara på bra vård i samband med förlossningen. Friska och förnuftiga föräldrar och en bra mödravård, fritt tillgänglig för alla spelar antagligen större roll.

Många föräldrar bär ändå på en oro för motsatsen, att barnet inte är friskt när det föds. Men den oron är oftast ogrundad eftersom det är ovanligt att nyfödda barn drabbas av allvarliga sjukdomar.

Dessvärre tror barnläkare Stefan Johansson och många med honom att vi i vården bidrar till den oron med kontroller och provtagningar. De görs ju inte bara för att kunna säga att ”allt ser bra ut” utan också för att upptäcka komplikationer. En del kanske tycker att sjukvården ”letar” för mycket efter fel, men det finns förstås fördelar med att sätta fingret på problemet innan de blir för stora. Särskilt som de ofta kan lösas på ett bra sätt. Att exempelvis upptäcka graviditetsdiabetes eller havandeskapsförgiftning så tidigt som möjligt gynnar både mammans och det ännu ofödda barnets hälsa.

Världsfriska barn skulle inte födas i Sverige om inte sjukvården försökte förutse risker under graviditet och förlossning!

I boken ”Första läkarboken – Om det nyfödda barnet och dess första tid” kan du läsa mer och här får du tillgång till enkel information om t ex :

-Barnets första minuter

-Barnets första timmar

-Vanliga medicinska problem osv.

Boken är skriven av barnläkaren, författaren, forskaren mm Dr Stefan Johansson. boken finns som E-bok, inbunden eller en enklare variant som är lätt att ta med i väskan kanske på resan.

Mer information om boken och dess i alla dessa former och innehåll hittar du HÄR eller HÄR.

I samarbete med dr Stefan Johansson kommer BabyzPodcast att göra en rad intressanta och viktiga avsnitt, poddavsnitt som du inte vill missa och som ligger på Acast, ladda ner HÄR.

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Lämna en kommentar