Ekoprodukter för snippan

Som läkare och barnmorska rekommenderar vi att du tar väl hand om ditt underliv och med det vill vi tipsa om dessa härliga produkter som vi själva provat!

EKOPRODUKTER FÖR SNIPPAN

Underlivet är en av våra känsligaste områden på kroppen. Här om någonstans bör vi undvika syntetiska parfymer, tensider och mineralolja. Dessa kan irritera och orsaka obalanser. Visste du att svensk forskning har visat att användandet av mineralolja kan orsaka autoimmuna ledsjukdomar?

Lip Intimate Care erbjuder ekologiska och oljebaserade produkter för underlivet. Genom att tvätta med olja undviker du att skada de känsliga slemhinnorna. Huden i underlivet kan inte producera sebum i den utsträckning som huden på övriga kroppen gör, och därför ger regelbunden tvättning med tvål ofta besvär som t ex klåda.

Förutom att våra produkter är oljebaserade innehåller de aktiva ämnen som ytterligare vårdar och stärker. Vår populäraste produkt innehåller havtorn och fragonia. Havtorn är välkänd för sitt stora näringsinnehåll samt att den innehåller den unika fettsyran omega-7 som vårdar och reparerar slemhinnor. Fragonia är en otroligt mild och balanserande eterisk olja som, förutom sin fräscha doft, är antibakteriell och motverkar svamp.

UNDERLIVET VID GRAVIDITET OCH AMNING

Under graviditet och amning påverkar hormonerna underlivet så att vi lättare drabbas av svampinfektion eller torra och sköra slemhinnor. Extra viktigt blir då valet av produkter för att inte förvärra symptomen.

För mer info besök hemsidan LIP INTIMATE CARE!

 

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Lämna en kommentar