Kejsarsnitt – beskrivet i detalj

Jaa, det är vad BabyzPodcast episode 34 handlar om, vi gör en riktig djupdykning och beskriver i detalj hur ett kejsarsnitt går till. Av Sveriges alla födslar är det ca 20% som genomgår ett kejsarsnitt, därför får du här dr Karins men även Carina barnmorskas perspektiv, vi som samarbetar på bästa sätt men har olika arbetsuppgifter. Och vi tycker det är väldens bästa operation för att resultatet blir ett barn!

Vi tar det från början, vem eller vilka kejsarsnittas, vilken anledning och indikation finns och att det finns planerade och akuta kejsarsnitt. Men även att planerade kejsarsnitt kan bli akuta och likaså den vaginala födsel kan sluta i akut kejsarsnitt.

Vad händer då vid inskrivningen, vilken information ges, ja här får du veta allt. Så detaljerat att vi går in i operationens alla moment, alla lager. Vi förklarar vilken ryggbedövning som oftast ges, för ja, det finns olika. När och varför händer det att mamman får narkos, alltså sövs, även det får du svar på. Men pappa eller partner får han/hon vara med och vilket stöd kan det vara…….in och lyssna på väldens bästa poddavsnitt om kejsarsnitt.

Du får även veta fördelar och nackdelar, vilka risker som finns för mamma men även för barnet. Detta är  bara några frågor som får ett svar………på BabyzPodcast #34.

Trevlig lyssning………och kom ihåg du är inte sämre eller bättre för att du föder på det ena eller andra sättet, du gör alltid så gott du kan och vår målsättning är en frisk mamma och en frisk babyz!

På bilden ser du Carina barnmorska redo att assistera under förlossningen samt ta emot det lilla barnet.

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

 1. Svara

  Emelie

  augusti 27, 2018

  Tack så mycket för ett helt fantastiskt poddavsnitt. Så skönt att få höra hur ett snitt går till väga ur era synvinkel. Jag har gjort 2 akutsnitt och 1 planerat. Så nu bara inväntar jag nästa avsnitt med det om akuta snitt. Tänk om ni hade funnits innan mina 3 barn, så mycket väl förberedd jag ahde kunant vara då 🙂 Jag rekomenderar varmt era avsnitt till mina vänner som ännu inte har fått barn. 🙂 Forsätt att dela med er av eran kunskap på detta pedagogiska sätt. Stora varam kramar.

  • Svara

   babyzblogg

   september 1, 2018

   Hej Emelie,
   Tack rara du för fina ord och för att du lyssnar samt rekommenderar vår podd. Grattis till dina tre barn som du fött på ditt sätt och har gjort det bästa utifrån varje situation.
   Hoppas du gillade även vårt avsnitt med akuta kejsarsnitt.
   Många varma kramar till dig och din familj!
   Karin & Carina

Lämna en kommentar