Lotusfödsel

Vi har träffat Melanie och Tobias som valde en hemförlossning när det dags för Aurora att födas. Platsen de valt var en lugn, trygg och harmonisk plast långt inifrån ett stressigt Sverige, de valde det underbara paradiset på Bali. Där fick de sin drömförlossning. Till ljudet av syrosor och buddiskt mantra och med energi från kokosvatten och från exotiska favoritfrukter. Där huset var fyllt av vackra blommor och tända stearinljus.

Lyssna på deras härliga berättelse i BabyzPodcast episode 33 som du hittar på Acast. Hur det var att ligga i poolen omgiven av vatten under så gott som hela förlossningen, att föda i segerhuva och att tillämpa lotusfödsel med tryggheten och kraften av att vara ett samspelt team, lyssna och de delar generöst med sig.

Vad är då en lotusfödsel? Jo, det innebär att man låter den nyfödda bebisen vara intakt med navelsträngen och moderkakan. Man klipper alltså inte av navelsträngen efter födseln, utan låter den vara intakt tills den torkar och faller av, vilket tar mellan 3-10 dagar.

Fördelarna med lotusfödsel och sen avnavlingen är att det nyfödda barnet får i sig värdefull näring och stamceller genom blodet från moderkakan, som annars skulle gå förlorad. Blodet innehåller både järn och syre.

Melanie och Tobias gjorde även en video vid födseln med Aurora om lotusfödsel som du kan titta på HÄR.

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Lämna en kommentar