Peppa dig inför amningen

Förberedelsen gör skillnad

Du har väl inte missat BabyzPodcast episode 26 när vi pratar AMNING del 2, i så fall är det aldrig för sent. Vi pratar fortsättningsvis om förberedelsen inför amning, vad det är som gör att det fungerar i form av det hormonella spelet. Du hittar oss, Karin förlossningsläkare och Carina barnmorska på Acast.

En av de viktigaste faktorerna för att amningen ska fungera är att du har skaffat dig god kunskap redan under graviditeten. Och att du har reflekterat kring din egen inställning till amning. Du kan ställa dig frågor som, är det något du kan göra för att underlätta amningen? Är amning viktigt för dig, i så fall varför? Och hur mycket tid är det värt att satsa på den?

För en del är det den känslomässiga närheten till barnet som är det viktigaste. Det kanske är infektionsskyddet, att det är praktiskt, ekonomiskt, miljövänligt, fördelaktigt för kvinnans hälsa eller något annat. Tänker du dig hel- eller desamma. Oavsett vad det är hur du tänker göra så är det lättare att hitta motivation, att hantera såriga bröstvårtor eller andra nybörjarsvårigheter om man har funderat över amningen och kommit fram till att den är viktig. Genom att ha bekantat dig med alternativen kan du sätta ditt mål utifrån kunskap och vad som passar dig. Du kan alltid ändra dig efterhand!

Det är nte bara den blivande mamman som kan behöva reflektera. Pappa eller partners attityd till och kunskap om amning är viktig har forskning visat. Är pappan eller partner positiv till att kvinnan ammar, ja då ammar hon också barnet under en längre period.

 

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Lämna en kommentar