Viggos födsel – med Brave Birth

Dags igen för en härlig story, ännu en kärlekshistoria! En förlossningsberättelse av många där den positiva upplevelsen kommer finns för med resten av livet.

Emmelie skriver:

Fredagen den 13 maj kom vår älskade Viggo, väl efterlängtad, väl förberedd eller i alla fall var vi föräldrar det.
Riktigt förberedd kan man nog inte bli, men det går att förbereda sig så pass att rädslorna får stå åt sidan och tilliten till kroppen och varandra tar över. Valet att bli så förberedda vi kunde gjorde jag och min sambo och det var bland det mest värdefulla val jag gjort hittills i mitt liv.
Vi valde att gå den förlossningsförberedande kursen Brave Birth för Anna Levinja, Emma Nymberg och förlossningsläkaren Clas-Olof Kronogård, en underbar trio med fantastisk kompetens. Här fick vi med oss verktyg och övningar som var väldigt värdefulla inför förlossningen. Vi valde även att ta det steget längre och valde in Emma som doula när Viggo kom till världen. Ett ovärdeligt stöd för både mig och Toni.
Tack vare kurs och doula kände jag mig trygg och tillitsfull till både Toni och Emma, men framförallt till mig själv och min kropp. Min önskan var att genomföra en helt naturlig förlossning, vilket jag också gjorde, allt tack vare bland annat denna fantastiska kurs!
Jag kan varmt rekommendera alla blivande föräldrar att gå denna kurs. Min önskan hade varit att alla blir erbjudna denna investering som ”standard”. Jag tror också att ju tryggare vi är, både blivande mammor och partners, desto 
mindre förlossningsskador blir det och en tryggare och häftigare upplevelse blir det när det äntligen är dags för det nya lilla miraklet att möta världen.

Kärlek mamma Emmelie

(Vi återkommer inom kort med information om Brave Birth……..håll utkik!)

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Lämna en kommentar