Mons Kallentoft – deckarkung med katastroftänk

Vi åker till Palma för att i BabyzPodcast prata papparoll med Mons Kallentoft.

Mons med O eftersom föräldrarna inte kunna komma överens om namn, och att det sedan blir det lättare när man som Mons är en känd deckarförfattare även utomlands. Han bor numera med sin fru Karolina och med barnen Karla och Nick i Palma på Mallorca.

Hur var då graviditeten? Jo, Mons kände sig delaktig, eftersom hans stora intresse är att laga mat och som han beskriver ” den gastronomiska världen har alltid intresserat mig” så fick hans fru Karolina den godaste och mest vällagade mat. Han beskriver även hur de ”coconade” in sig i sängen under en lång period med att bara ta det lugnt och att kolla på film.

Mons berättar hur det var då första barnet låg i säte och med det beslutade man om att göra kejsarsnitt efter att man gjort ett så kallat ”vändningsförsök”. I Mons deckarhjärna så finns ofta katastroftänk så ett kejsarsnitt kändes bra eftersom det görs under kontrollerade former.

Hur var det då med det nyfödda barnet. En tuff tid med första dottern Karla eftersom hon hade en höfledsluxation och fick de första veckorna leva med en von Rosenskena (vi återkommer snart med att beskriva denna). Vi pratar vidare om kolik och hur det oftare drabbar första barnet.

Lyssna på episode 22, finns på Acast eller där poddar finns.

Mycket nöje!

 

 

 

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Lämna en kommentar