Viktig Viktresa

Igår träffade vi ännu en helt fantastisk och underbar kvinna. Vi pratade om det som skapar så mycket känslor och som så många gånger är svårt att prata om eftersom det väcker mycket skuld och skam, vi pratar övervikt och fetma. Och hur det är att bli gravid och föda barn med att väga 110 kg. Vi pratar om att dessförinnan ha halverat sin vikt, alltså minskat sin sin vikt från 220kg till 110 kg under sex år. Hur är det möjligt att bli så fet och sedan hur är det möjligt att gå ner 110kg. Jessica pratar öppet om sin resan, viktresan som ännu inte är över utan som för alltid kommer att fortsätta.

Den viktresa Jessica gjort är inte bara otroligt imponerade utan i den ligger en stort portion motivation, tankekraft och  målmedvetenhet. Läkaren sa vid 220kg, du har två alternativ, du har att välja mellan att leva eller att dö. Om du inte gör något åt din situation nu, har du ca fem år kvar i livet.

Jessica valde att inte ge upp och viktnedgången gjorde det sedan möjligt för att bli gravid och föda barn, lilla Ella föddes vaginalt och var en normalstor baby. Jessica minns en jobbig förlossningen men är tacksam för vad livet hade att ge henne och hennes man. De önskar inte fler barn utan är medvetna om de ökade risker man har som överviktig och med de har de bestämt att de är nöjda med Ella som enda barn.

Jessica har ett gediget matintresse som hjälp henne i sin viktnedgång, de härligt inspirerande maträtter hon lagar delar hon även med sig av i sin blogg TJOCKKOCKEN.SE och via sitt instagramkonto tjockkocken, så följ med henne i vardag och fest samt få goda tips på både mat och annat.

Avsnittet med Jessica kommer om någon vecka…………så håll ut!

 

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Lämna en kommentar